ОСТАННІ НОВИНИ

Стретовича травмувала зміна Конституції

|

Голова партії ХДС, голова Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимир Стретович учора, 16 січня, став гостем традиційних у Львові «Заньківчанських вечорів». На зустріч з ним зібрався повний зал театру.

В.Стретович доволі детально переповів свою біографію, як він вступав у навчальні заклади, кидав курити, починав трудовий шлях. Свою розповідь він розбавляв жартами й дотепами, подекуди доволі вдалими. Зокрема, В.Стретович присутнім на «занькінчанському вечорі» львів’янам назвав дату, з якої починається його політична кар’єра. «9 січня 1994 року можна вважати початком моєї політичної кар’єри. Тоді я вирішив іти на вибори й стати депутатом», — зазначив В.Стретович і конкретизував, що це були перші та останні демократичні вибори, коли влада ще не контролювала цей процес. Відтак, йому вдалося перемогти на виборчих перегонах.

Також В.Стретович поділився своєю гордістю – його можна вважати одним із батьків української Конституції. Саме він здійснював редакторську правку й тому голові ХДС було дуже болісно від того, що основний закон країни нещодавно зазнав змін. «Коли Конституцію змінено, для мене це стало травмою. Перед голосуванням за це я сказав: «Не можу я свою дитину вбивати» і вийшов із залу», — поділився наболілим нардеп.

За його словами, він таки не голосував за зміни до Конституції, натомість його карткою скористалися так, як це вимагав фракційний вибір. Згодом, за участь у розробці Конституції, В.Стретович став заслуженим юристом України. А ще незабаром за те, що у нього склалися непогані стосунки з тодішнім президентом Л.Кучмою, В.Стретовича «підставили» колеги з Верховної Ради. «До речі, до Кучми було легше у стократ потрапити на зустріч, аніж до Ющенка. Але, зважаючи на те, що Кучма до мене непогано ставився, потрібно було знищити мою репутацію. Мене «розвели» з ініціативою імпічменту Президенту», — зазначив В.Стретович.

Після переказу того, як нелегко жилося йому від «помсти Кучми» В.Стретович почав розповідати про сторінку його біографії з назвою «християнська демократія» і про переваги цієї ідеології, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *