ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 704 особи хворі СНІДом

|

Станом на 1 листопада на Львівщині заф іксовано 704 особи заражених на СНІД, з них 69 в стадії ВІЛ/СНІД. Загалом у області за останні десять місяців зафіксовано 165 випадків зараження, з яких 36 знаходяться на стадії ВІЛ/СНІД. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила заступник начальника головного управління охорони здоров ’я ЛОДА Тетяна Пошивак.

Як повідомила нальник одного із пунктів санепідемстанції пані Микитюк “Червоноградський, Бориславський, Городоцький райони та місто Жовква є основними районами Львівщини, де показники зараженості є найвищими”. На її думку, в цих районах досить поширена наркоманія, що є основним джерелом зараження СНІДом. “68 відсотків із хворих заразились паратентальним шляхом, тобото кров в кров, що найбільш характерно для наркоманії, а решта статевим шляхом і від матері до дитини”, – зазначила Микитюк.

“Цю хворобу треба боятися, але вона не є “чумою XX -го століття” – до неї треба реально відноситися”, – підкреслила вона.

Останнім часом вікова категорія хворих на СНІД збільшилась, якщо колись середній вік хворих був 20-29 років, то тепер він збільшився до 39 років. Крім того спеціалісти зазначають, що раніше здебільшого чоловіки хворіли, а тепер 48.1 відсоток хворих – жінки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *