ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний комітет вважає підняття тарифів на водопостачання необгрунтованим

|

Львівське територіальне відділення Антимонопольного комітету України вимагатиме від Львівської міської ради повернутися до тарифу на водопостачання і водовідведення на рівні 1 гривні 15 копійок і повернути споживачам „Львівводоканалу” сплачені кошти за необгрунтовано підвищений тариф. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова Львівського тервідділення АМКУ Ігор Коломієць.

„Нещодавно ми провели серйозне розслідування на ринку водопостачання Львова і зараз надали рекомендації міській раді з тим, щоб повернути мешканцям значну суму грошей. Це мільйонні цифри, оскільки був неправильно встановлений тариф на водопостачання і водовідведення по місту Львову. Аналогічна ситуація по містах і районах нашої області”, – сказав пан Коломієць.

Відтак Ігор Коломієць висловив впевненість, що антимонопольний комітет і мерія дійдуть до консенсусу, і міськрада погодиться понизити тариф, а гроші споживачам незабаром будуть повернуті. „Наразі мерія не погоджується, але в нас є вагомі аргументи, і вони розуміють, що від них відійти не можна”,- зазначив пан Коломієць. За його словами, найреальнішим механізмом повернення коштів споживачам буде їх відшкодування за рахунок майбутніх платежів.

Крім цього Ігор Коломієць повідомив, що стосовно водоканалів області порушенні справи, оскільки вони повинні за свій кошт проводити перевірку лічильників, а насправді за це сплачують споживачі. „Зараз в провадженні є справа по Львову та Червонограду. Ми не хочемо давити водоканали, бо їм ітак нелегко працювати, але ми даємо їм зрозуміти, що не можна порушувати законодавство”, – зазначив голова Львівського тервідділення АМКУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *