ОСТАННІ НОВИНИ

Актори театру ЗахОК просять допомоги у влади

|

Колективу Драматичного театру Західного оперативного командування загрожує розформування або передача їх під егіду Міністерства культури та туризму, що актори розцінюють як одне і те ж. Про це сьогодні під час прес-конференції заявили актори театру.

„Минулого року вже поставало питання про передачу театру ЗахОК під егіду Міністерства культури та туризму, але якщо таке станеться, то ми опинимося через рік – півтора на вулиці, бо це означає передати нас на баланс міста або області, а ми знаємо як воно фінансує театри”, – заявила акторка театру Анастасія Звєріна. Додамо, що річне фінансування театру сягає поділки 500 тисяч гривень.

Колектив театру вже написав ряд листів до Президента України, до народних депутатів, до Міністерства збройних сил Украни і до Генерального консула Польщі у Львові, аби вони допомогли йому у вирішенні проблеми, що виникла навколо театру.

„Ми не будемо голодувати чи страйкувати, ми будемо просто привертати до себе увагу високопосадовців, бо не розуміємо, чому для них культура польського народу стоїть вище за культуру українську”, – сказав директор театру М. Лисюк.

Нагадаємо, що польська сторона висловила охоту викупити приміщення на вулиці Городоцькій, де власне й знаходиться театр ЗахОК, аби організувати для своєї тридцятитисячної громади Народний дім. Зараз заступник Міністра оборони України В.А. Кредісов передав телеграму, в якій одним із пунктів йдеться про термінову підготовку необхідних документів щодо розформування Драматичного театру Західного оперативного командування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *