ОСТАННІ НОВИНИ

Справу Гонгадзе передали до Верховного суду

|

Справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе в частині, що стосується його безпосередніх убивць, в середу було передано до суду. Як повідомляє прес-служба генпрокуратури, 23 листопада справу направлено до Верховного Суду для визначення підсудності.

Підозрюваним висунуто обвинувачення, передбачені ч. 3 ст. 166 (перевищення влади або посадових повноважень) та п. “і” ст. 93 (умисне вбивство вчинене за попереднім зговором групою осіб або організованою групою) Кримінального кодексу в редакції 1960 року.

В іншій частині у кримінальній справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе продовжується досудове слідство, зазначає прес-служба ГПУ.

Постанову про передачу справи підписав заступник Генпрокурора Віталій Щоткін, що знаходиться на цій посаді з моменту призначення Олександра Медведька генеральним прокурором.

Адвокат матері потерпілий Андрій Федур в інтерв`ю “Сегодня” підтвердив, що ознайомився зі справою Гонгадзе, однак висловив здивування у зв`язку з передачею справи у Верховний Суд. На його думку, це може затягти судовий процес.

У безпосереднім убивстві журналіста підозрюють колишніх офіцерів міліції Костенка і Протасова (вони арештовані), а також Поповича (був водієм машини, що везла Георгія, знаходиться на підписці про невиїзд), передає „Українська правда”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *