ОСТАННІ НОВИНИ

Верховний суд візьметься за справу Скнилівської трагедії 25 січня

|

На 25 січня заплановано засідання Верховного суду України під час якого будуть розгялнуті касаційні скарги потерпілих у Скнилівській катастрофі на рішення у Військового апеляційного суду Центрального регіону. Про це повідомив голова громадської організації “Скнилівська трагедія”, потерпілий Стефан Козак.

За словами Козака, ще три місяці тому сотні потерпілих скерували касаційні скарги, і лиш тепер визначено дату розгляду справи. Потерпілі вважають, що основні винуватці – пілоти отримали надто м’яке покарання. “Ми хочемо, щоб Єгорову додали три роки до засудження, позбавили обох військового звання, і зміни суми моральних відшкодувань”, – сказав Козак. 10 млн. гривень відшкодувань, які призначив військовий суд, для півтисячі потерпілих, Козак називає блюзнірством.

Потерпілі вже скерували прохання до Верховного Суду, аби їх запросили на засідання. Вони також домагаються прийому в генпрокурора, аби з’ясувати, чому справу чотирьох генералів, яких теж звинувачують у трагедії, досі не передано до суду.

27 липня 2002 року в результаті катастрофи Су-27 на Скнилівському аеродромі у Львові загинуло 74 особи і 3 померло в лікарні. До Верховного суду скеровано близько чотирьохсот касаційних скарг від потерпілих, передає „Німецька хвиля”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *