ОСТАННІ НОВИНИ

Спалену у Києві молитовну каплицю УГКЦ відбудують

|

Каплицю, що розташована на місці будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви у Києві, незабаром відбудують – повідомив прес-секретар Глави УГКЦ отець Ігор Яців.


Учора Блаженніший Любомир (Гузар), Верховний Архієпископ Києво-Галицький, прийшов оглянути територію, де стався цей трагічний випадок.

«Та людина, чи, можливо, група людей, які це зробили, мабуть, не вірять в Господа Бога, і тому не вміють шанувати святих речей. Шкода тих, хто здійснив цей злочин, і тому за них ми молимося, але й шкода тих вірних, які використовували цю споруду для своїх молитов», – сказав у коментарі Предстоятель УГКЦ.

За словами Блаженнішого Любомира, люди одразу відчули потребу існування каплиці і вже зголосилося декілька осіб, які бажали б не тільки знову побачити цю молитовню на її попередньому місці, але й спричинитися чи матеріально, чи своєю працею до її відбудови.

Тому тільки-но відступить зимовий холод, розпочнеться будівництво нової каплиці. «Ми щиро вдячні всім, хто розуміє потребу такого місця молитви, та тим, хто висловив свою готовність допомогти», – сказав на завершення Глава УГКЦ.

Попри цей прикрий випадок молитва на місці, де незабаром постане духовний центр УГКЦ, лунати не перестала. До часу завершення будівництва нової каплиці богослужіння проходять у вагончику, який було пристосовано для відправ.

Нагадаємо, у суботу, 19 листопада близько шостої години ранку сталася пожежа у молитовній каплиці. У вогні згоріли престол, різьблені намісні ікони, кивот, ризи, літургійні книги та інші речі, що були у цьому приміщенні. За приблизними підрахунками пожежа завдала шкоди на більше ніж 70 тисяч гривень. Після попереднього огляду місця події виникла підозра, що відбулася крадіжка з підпалом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *