ОСТАННІ НОВИНИ

Сірик запропонував схему вирішення транспортної проблеми міста

|

Схема вирішення транспортної проблеми Львова, яку сьогодні журналістам продемонстрував в.о. міського голови Львова Зеновій Сірик, передусім передбачає створення нових розв’язок та розширення вулиць з малою пропускною здатністю.

За словами Сірика, найперше, що пропонують автори схеми, є створення транспортної розв’язки в районі Оперного теару – від проспекту Свободи на площі Торговій з виходом на проспект Чорновола. Роботи мають розпочатися в цьому році.

Інша розв ’ язка має створюватися по вулиці І.Гонти – між Ляльковим театром та костелом Марії Сніжної.Там, зокрема, планується розширення дороги за рахунок перенесення пішохідної доріжки. Також передбачене відселення мешканців будинку, який споруджений практично на проїжджій частині.

Окрім цього, запланована нова транспортна розв ’язка в районі Стрийської-Волоської-Франка. За словами З.Сірика, кількість машинопотоків, які прямують зі Сихівського моста, дуже збільшилась, а пропускна здатність вулиць мала. Відтак розробники схеми передбачили їх розширення.

Серед інших пропозицій – ліквідація кінцевих зупинок по вулиці Університетській – перед ЛНУ ім.І.Франка, а також виведення з цієї дороги усіх транспортних маршрутів, окрім тролейбусних. Потік машин з Університетської вулиці пропонують скерувати в напрямку вулиць Січових Стрільців, Костюшка та Дорошенка.

Є ще також пропозиція створити одну дорожню полосу по вулиці Винниченка перед адміністративним будинком Львівської ОДА. Однак, за словами З.Сірика, на це потрібна добра воля обласної влади та погодження екологів.

Запропонована схема вирішення транспортної проблеми міста не є безальтернативною, і як повідомив в.о. міського голови, вона ще потребує громадського обговорення та доопрацювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *