ОСТАННІ НОВИНИ

Стратегію збереження парків Львова розглянуть на наступному засіданні виконкому

|

Звіт про виконання рішення виконкому “Про створення інформаційно-освітнього центру у регіональному ландшафтному парку “Знесіння” був заслуханий у п’ятницю під час чергового засідання виконавчого комітету Львівської міської ради. Про це повідомив відділ громадських зв ’ язків Львівської міської ради.

Як повідомив директор регіонального ландшафтного парку “Знесіння” Олександр Завадович, дане рішення стосується робіт на виконання міжнародного проекту Європейської Спільноти за програмою TACIS, котрий реалізовується при співпраці муніципалітетів міст Відня (Австрія), Сянока (Польща) і Львова (Україна). Цей проект передбачав низку заходів, спрямованих на покращення способів використання зелених зон Львова, зокрема його парків.

С еред основних результатів проекту Олександр Завадович виділив опрацювання методики обстежень території парків на прикладі парку “Знесіння” , опрацювання пропозицій з метою перспективного інвестування у розвиток парку “Знесіння” . А саме: орнітологічного туристичного маршруту, спортивного майданчика з врахуванням вимог для людей з особливими потребами з наступним розвитком реабілітаційних програм, створення спорткомплексу для занять з альпінізму, скейтбордінгу, велотріалу, відновлення туристичної функції залізничної колії від станції Підзамче до станції Личаків, створення популяризаційної продукції: фільму про парки Відня, Сянока і Львова, а також освітньо- інформаційного календаря про парк “Знесіння” як об’єкт природно-заповідного фонду, розташований в межах міста. Видано матеріали Міжнародної конференції “Міські зелені зони – від проблем до розв”язків”, яка відбулася у 2004 році, започатковано бібліотеку із матеріалами на тему: “Планування і управління міськими зеленими зонами”, створено інформаційно-освітній центр у регіональному ландшафтному парку “Знесіння”, вкладом в який зі сторони м. Львова були ремонтні роботи та облаштування інтер’єру приміщень Центру, а зі сторони Відня – комп’ютерне та інше офісне обладнання.

Одним з найважливіших завдань проекту було опрацювання пропозицій щодо “Стратегії збереження і раціонального використання парків та інших зелених зон Львова”. Зібрані пропозиції виконавчих органів міської ради для формування Стратегії. Після цього розпочався аналіз пропозицій з професійно-наукових позицій.

У зв’язку з новизною, великою актуальністю, складністю і відповідальністю теми, виявилося, що необхідно значно більше часу, ніж планувалося початково (до 01.09.2005 р.). Тому на засіданні міськвиконкому було вирішено розглянути проект “Стратегії збереження і регульованого використання парків та інших зелених зон Львова” на наступному засіданні.

Від робочої групи планується подати проект Стратегії на розгляд виконкому з наступною організацією громадських слухань. Після цього кінцевий варіант подаватиметься на затвердження виконавчого комітету та схвалення на сесії міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *