ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові освячено перший військовий храм

|

Учора відбулося освячення храму Святого Архистратига Михаїла, який знаходиться на території Львівського військового Інституту Сухопутних військ України ім. П. Сагайдачного НУ «Львівська Політехніка». Освятив військовий храм Львівський архієпископ владика Ігор Возьняк.

Як зазначив заступник начальника відділу з гуманітарних питань Львівського військового інституту Юрій Гусар, це вперше, коли у Збройних Силах України відкривають військовий храм, який знаходиться на території. «Тепер модно будувати й відкривати каплиці чи храми, але ми не будували, а відтворили те, що було раніше. Цей храм був осередком християнської духовності під час існування тут австро-угорського Кадетського корпусу», — зазначив Ю.Гусар.

Згодом, із приходом радянської влади та закриттям Кадетської школи, було закрито й храм, з куполу знято хрест. У радянський період тут була навчальна кафедра, де проводились заняття, готували майбутніх культпросвітників. Восени 2000 року з нагоди 100-річчя Галицького офіцерства у колишньому військовому храмі були відновлені богослужіння. А 18 листопада 2000 року приміщення храму, який отримав свого покровителя – Святого Архистратига Михаїла, було благословенне єпископами УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УПЦ МП та РКЦ і передане під опіку семінаристам Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ.

Львівський військовий інститут став місцем, де почалась душпастирська праця семінаристів серед військових. На сьогоднішній день брати-семінаристи, що готуються у майбутньому стати військовими священиками (капеланами), уже проводять подібну працю у 10 військових частинах Львова та околиць, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *