ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник пропонує провести вибори до місцевих рад восени

|

Голова Львівської обласної організації партії “Народний Союз Наша Україна”, голова обласної державної адміністрації Петро Олійник пропонує провести вибори до місцевих рад восени. Як повідомили у прес-службі облорганізації НСНУ, у його зверненні до ЗМІ йдеться, що „вибори до Верховної Ради і до органів місцевого самоврядування та представницьких органів обов`язково потрібно розвести у часі, бо національна кампанія виборів до Верховної Ради носить дещо інші ознаки, вона є визначною для України”, – зазначив він.

“Сьогодні, згідно з політичною реформою, парламент буде практично обирати уряд, і від трикутника влади Президент – Верховна Рада – Кабінет міністрів залежатиме стратегічний, магістральний розвиток держави. А сам закон про вибори до Верховної Ради суттєво підкоригований, виписаний і не має суттєвих застережень”, – додав Олійник.

“Що ж стосується виборів до органів місцевого самоврядування та представницьких органів, – зазначив Олійник, – то цей законопроект, а тепер вже закон, який ми маємо, – абсолютно неробочий, за ним неможливо провести вибори”.

“Ми живемо в унітарній державі, де працює уніфікована система управління, але кожен регіон має свою специфіку, свої особливості з блокування партій, – зауважив львівський губернатор.

“Враховуючи це, а також те, що закон недопрацьований, нам після обрання парламенту потрібно буде напрацювати моделі адміністративної і територіальної реформи, які діятимуть на місцях, прийняти багато законодавчих актів, що оптимізують і реально передадуть важелі влади на регіони по вирішенні місцевих проблем. Тому доцільно було б провести вибори до органів місцевого самоврядування восени”, – йдеться у заяві Олійник. Повідомляє „Вголос” із посиланням на УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *