ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ хоче запросити всіх православних до об’єднання – Кардинал Гузар

|

Запросити всіх православних до об’єднання – одна із цілей відзначення Українською Греко-Католицькою Церквою 7-11 березня 2006 року 60 річниці Львівського псевдособору, який був спрямований на ліквідацію католицької віри в Україні. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив Глава УГКЦ Кардинал Любомир Гузар.

„Ми хочемо використати цей момент, щоби відкрити себе до співпраці задля об ’єднання церкви в майбутньому. Хочемо простягнути руку до наших православних співбратів, хоч дехто з них по волі чи по неволі користав із того, що сталося у 1946 році, інші – не брали ніякої в тому участі і самі були переслідувані ” , – сказав Кардинал Гузар.

Крім цього, за словами Глави УГКЦ, в рамках відзначення річниці псевдособору Греко-Католицька церква хоче відбути Акт прощення для всіх, хто був причетний до її ліквідації і переслідування. „Хочемо простити всім тим, хто протягом 40 років поневолював і переслідував нашу церкву. Ми не хочемо про це забути, але простити, як годиться християнам”, – зазначив Кардинал Любомир Гузар.

Ще одним актом УГКЦ в ході візначення річниці псевдосиноду має стати подяка всім тим, хто протягом періоду переслідування УГКЦ залишився вірним католицькій вірі, незважаючи на фізичні чи моральні переслідування. Відтак заплановане вшанування пам’яті ісповідників і мучеників віри.

Загалом же Синод Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ затвердив заходи в рамках відзначення 60-річчя Львівського псевдособору. Згідно з постановою, 7 березня 2006 року у Львові пройде пам’ятна акакдемія, 8 березня – Архиєрейська Літургія у соборі Святого Юра у Львові у співслужінні усіх владик і охочих священників. 9-10 березня пройдуть скорботні хресні ходи в поодиноких єпархіях, а 11 березня – спільний скорботний хресний хід у Львові.

Крім цього у рамках відзначення заплановано провести дві наукові конференції на теми: „Історичний перегляд Львівського псевдосиноду” та „Співпраця держави та церкви”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *