ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти Львівщини приречені на безробіття?

|

Рівень працевлаштування учорашніх студентів Львівщини знизився. За інформацією Львівського обласного центру зайнятості, молоді особи дуже часто виявляються не готовими до реалій ринку праці, а навчальні заклади дублюють підготовку спеціалістів одного «модного» профілю, не приділяючи належної уваги потрібним спеціальностям. Звідсивиникає дисбаланс на ринку праці – повідомила прес-служба ЛОДА.

Відтак за дев’ять місяців цього року послугами центрів зайнятості скористалися майже сім тисяч випускників вищих навчальних професійно-технічних закладів.

Статистика показує, що серед осіб, котрі цьогоріч закінчили навчання у вищих навчальних закладах і звернулися до служби зайнятості в пошуках місця праці, переважали бухгалтери, економісти, менеджери, вчителі початкової школи, банкіри, правознавці, фахівці сфери торгівлі та медицини (зокрема медсестри, акушери).

Так на одне вільне робоче місце медсестри в області на початок жовтня претендувала 31 особа, на посаду товарознавця — 23, бухгалтера — 17, економіста — 16 та менеджера — 7.

Окрім цього, навчальні заклади цього року надлишково підготовили кухарів, перукарів, операторів комп’ютерного набору, слюсарів з ремонту автомобілів та кравців. Про це засвідчує статистика звернень до служби зайнятості випускників, котрі здобули зазначені професії.

Водночас сьогодні на ринку праці Львівщини бракує швачок, робітників гірничих професій, токарів, електрогазозварників, фрезерувальників та інших представників робітничих спеціальностей. Є вакансії для лікарів та інженерів. Однак, ідеться про неперспективні, низькооплачувані місця праці, які мало чим схожі на уявлення випускників про своє перше робоче місце.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *