ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські лікарі припинили голодування

|

Увечері минулої п ’ ятниці працівники обласної клінічної лікарні, які проголосили голодування у четвер, припинили його. Як передає прес-служба обласної адміністрації, тоді ж у Львові завершила роботу комісія з міністерства охорони здоров ’я, яка провела зустріч з предавниками глодуючих.

Як випливає з повідомлення, «сторони визнали хибність вибраних методів та форм проведення акції протесту з метою досягнення поставлених цілей. За змістом вимоги, які були викладені в повідомленні від 27.09.05 р. належать до компетенції Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України і можуть бути вирішені лише на загальнодержавному, а не на місцевому рівні.”

Однак “ сторони зустрічі не можуть не погодитися з необхідністю привернення на найвищому загальнодержавному рівні уваги керівництва Української держави до існуючих проблем в медицині, в першу чергу до неналежного матеріально-фінансового забезпечення медичних закладів та низької оплати праці медичних працівників. Задекларовані реформи проводяться повільно. У питаннях фінансування галузі, заробітної плати медичних працівників, їх соціального захисту існують багато проблем, які потребують негайного вирішення.”

Учасники зустрічі погодилися на спільні подальші дії для вирішення зазначених проблем медиків у правовому полі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *