ОСТАННІ НОВИНИ

“Спільний” мітинг лівих і правих пройшов без ексцесів

|

Мітинг біля пам ’ ятника воїнам-визволителям на Стрйиській закінчився спокійно – ані представники лівих організацій, ані правих не наважилися перейти межу словесних сутичок і вдатися до силових аргументів. Це сталося не в останню чергу тому, що на мітингу було більше міліції, аніж самих учасників акції, хоча опоненти радше чекали, у кого не витримають нерви.

Комуністи виступали під вигуки “Геть комуну з України!”, “Комуняку на гілляку!” і часом їм навіть вдавалося перекрикувати опонентів, особливо, коли вони вдавалися до того ж і кричали “Ура!” революції.

Після мітингу лідер львівських комуністів О.Калинюк заявив, що у “спільному” мітингу винна влада, бо вона мала б розвести опонентів хоча б за допомогою турнікетів. Він також не забув наголосити на тому, що рішення виконкому про заборону масових акцій 7-8 листопада є незаконним. Крім того, він назвав зрушення пам ’ятного знака «жертвам терору ОУН-УПА» – це вандалізм.

Опоненти комуністів не захотіли сказати, до якої громадської чи політичної організації вони належать, а відбувалися фразами на кшталт «громадяни міста Львова» або ж «комбайнери». Щоправда, між учасників акції були помічені члени ВО «Свобода», однак ніщо більше не свідчило про те, що саме ця політична сила причтена до організації мітингу-клона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *