ОСТАННІ НОВИНИ

Кардинал Гузар вшанував Чудотворну ікону Матері Божої Чернівецької

|

Глава Української Греко-Католицької Церкви Кардинал Гузар 2-3 листопада перебував у Чернівцях. До Буковини Предстоятель УГКЦ прибув для того, щоб представити буковинській громаді нового Єпарха Коломийсько-Чернівецького Владику Миколу та вшанувати Чудотворну ікону Матері Божої Чернівецької. Повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ.

Іншими причинами візиту Блаженнішого Любомира були бажання вшанувати Чудотворну ікону Матері Божої Чернівецької «Надія безнадійним» та відзначити історичну подію – пам’ятний день проголошення на Буковинським вічі 3 листопада 1918 року бажання українців Буковини жити в єдиній Українській державі. Для участі у торжествах до Чернівців прибули також дев’ять владик, членів Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ.

Святкування 87-ї річниці Буковинського віча розпочалося зранку, 3 листопада, о 9 годині зі спільного покладання вінка Блаженнішим Любомиром та Владикою Миколою з представниками державної влади краю і духовенством інших конфесій до пам’ятника буковинському куреню та до пам’ятника Т.Шевченка. Відтак потім в Соборі Успення Пресвятої Богородиці,перед Чудотворною іконою Матері Божої Чернівецької, розпочалася урочиста Архієрейська Божественна Літургія.

У проповіді Глава УГКЦ передусім привітав всіх учасників богослужіння, а також пояснив мету свого візиту. Відтак Блаженніший Любомир звернув увагу вірних на Чудотворну ікону Матері Божої Чернівецької «Надія безнадійним», назва якої, за словами проповідника, вказує, що до неї прибігають усі, хто втратив надію на все, крім Пресвятої Богородиці. «Я б хотів, щоб ми зараз застановилися над тим, як це Богородиця є для нас джерелом надії сьогодні, – продовжив Предстоятель УГКЦ. –

Після завершення Літургії відбулася спільна молитва до Богородиці за соборність українського народу і єдність Церкви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *