ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджет області не може бути меншим за три мільярди гривень – Демків

|

Бюджет області на наступний рік не може меншим за три мільярди гривень, сказав сьогодні під час засідання прес-клубу радіо „Незалежність” начальник головного фінансового управління ЛОДА Олег Демків. „Ми не маємо права мати бюджет менший за три мільярди, виходячи із макропоказників державного бюджету” – сказав він.

Водночас О.Демків заявив, що згідно з попередніми розрахунками мініфіну бюджет області мав би складати 2, 650 млрд гривень, що є виразно замало. „Зараз іде серйозна робота для того, щоби збільшити обсяги обласного бюджету” – сказав він.

Також О.Демків наголосив, що бюджет розвитку як частина бюджету області складатиме приблизно 100 мільйонів гривень плюс окремі державні програми на визначені об’єкти – центральна частина Львова, підприємства гірничої хімії та інші.

З іншого боку, заступник голови Львівської обласної ради Тарас Федак зазначив, що траб говорити не лише про збільшення фінансування регіону, але й про оптимізацію бюджетних видатків. Зокрема, про те, слід вкладати кошти в модеорнізацію систем опалення бюджетних закладів, що призведе до скорочення енергоспоживання, а відтак – дозволить зекономити ті ж бюджетні видатки і перевести їх на інші галузі, які цього потребують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *