ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати забракували електронну систему голосування

|

Фракція Української народної партії у Львівській міській раді відмовилася сьогодні проголосувати за зміни в регламенті ЛМР, пов’язані зі встановленням електронної системи голосування „Віче”. Голова фракції Юрій Кужелюк вважає, що нова система не є достатньо модернізована, оскільки не забезпечує унеможливлення голосування чужими картками.

Виконувач обов’язки міського голови Львова Зеновій Сірик пояснив депутатам, що на сьогоднішній день не існує такої системи, яка б досконало контролювала процес волевиявлення у сесійній залі. Відтак керівник міста закликав своїх колег прагнути не до ідеального, а хоча б до кращого. Він також висловив припущення, що систему забаркували не через її технічні недосконалості, а через те, що головам фракцій не вигідне прозоре голосування.

А депутат міської ради Сергій Бащук нагадав своїм колегам, що саме вони голосували за виділення коштів на встановлення нової системи і про технічні вадитоді ніхто не згадував. Він закликав депутатський корпус не уподібнюватися обласній раді, де така система встановлена вже давно, а народні обранці продовжують голосувати руками.

Однак, проект ухвали „Про внесення змін до Регламенту Львівської міської ради” не набрав потрібної кількості голосів і питання було відкладено до наступного пленарного засідання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *