ОСТАННІ НОВИНИ

Листівками, які поширювалися під час матчу «Карпати» - «Шахтар» займеться СБУ і МВС

|

Листівки, які поширювалися на стадіоні у Львові під час кубкового матчу «Шахтар» (Донецьк) – «Карпати» (Львів), стануть предметом розгляду СБУ і МВС, пише «Сегодня».

Справу про листівки правоохоронці кваліфікують за статтею 161 Кримінального кодексу — «розпалювання ворожнечі за мовною ознакою». З одного боку листівки була емблема «Карпат», з іншого — тексти пісень, що закликали «різати москалів». Правоохоронцям належить дати відповідь — чи мали «Карпати» стосунок до націоналістичних закликів, що активно пропагувалися на стадіоні.

Тим часом, за незабезпечення порядку на стадіоні (продаж пива в пляшках на стадіоні, пластикові й скляні пляшки, що летіли на поле) львів’ян оштрафували на 10 тисяч доларів, а стадіон «Україна» дискваліфікований на три матчі умовно.

Нагадаємо, в своєму рапорті про матч 1/8 фіналу Кубка України «Карпати» – «Шахтар» делегат ФФУ Олександр Тютюн повідомив, що уболівальники на трибунах стадіону «Україна» кидали пляшки, димові шашки, а після матчу палили газети, передає proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *