ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували «Історію українського кінематографа»

|

Вчора у МО «Дизга» відбулася презентація книги Любомира Госейка «Історія українського кінематографа». Автор – знаний у Європі історик українського кіномистецтва, спершу написав свою монографію французькою мовою і вийшла вона у Франції. Тепер з’явився і український переклад книги, який побачив світ у видавництві «KINO-КОЛО».

Обидві книги різняться насамперед обкладинками. Франкомовну монографію прикрашає кадр з «Лебединого озера» Юрія Іллєнка, а україномовну – кадр з «Камінного хреста», поставленого за новелами Василя Стефаника.

«У цьому персонажі, який підіймається догори ріллею, яка закам’яніла, я впізнав себе, – зазначив Любомир Госейко. – Я так само запхав у лантух український кінематограф і поніс його до Франції».

На презентацію до Львова разом з Любомиром Госейком приїхав і відповідальний редактор книги та редактор журналу «KINO-КОЛО» Володимир Войтенко. Він зазначив у своїй передмові, що ця книга мала б стати вінцем якщо не фахових подвигів, то принаймні, правдивої роботи вітчизняних дослідників українського кінематографа, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *