ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські автоперевізники організовують Всеукраїнську акцію протесту

|

Колона із двадцяти машин вирушить третього листопада зі Львова містами України до Києва на знак протесту проти нового закону „Про автомобільний транспорт ”. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили організатори акції. Машини їхатимуть зі швидкістю п ’ять кілометрів на годину та будуть сигналити, закликаючи небайдужих приєднатися.

Стартує акція о 10 годині з вулиці Городоцької. Її зголосились підтримати 16 представників фірм перевізників Львівщини.

Організатори стверджують, що вже неодноразово звертались з цим питанням до Президента України, до депутатських груп і фракцій, розмовляли із народними депутатами Морозом, Кендзьором, Кармазіним, але змін ніяких не дочекалися.

Водіїв турбує наразі два питання: новий закон та ціни на пальне. Організатори виступають проти прийняття закону у другому читанні, де їх не влаштовує кілька основних положень. Зокрема, за новим законом, в кожному таксі обов’язково мусять бути таксометри, як фіскальні касові апарати, відмітка в техпаспорті, що машина працює в режимі таксі та основне, що обурює водіїв – максимальний термін використання авто в якості таксі десять років.

Загалом організатори акції протесту мають на меті зібрати з цілої України близько п ’яти – шести тисяч автомобілів. Крім колони машин, яка буде їхати в столицю, на місцях теж будуть проходити акції, проте, організатори наразі не можуть сказати, які саме і де, бо вирішать лише в останній момент, аби узгодити із усіма по території України.

Мету такої поїздки організатори вбачають у зустрічі з Президентом України, від якого вимагатимуть офіційно висловити свою позицію.

«Ми вимагаємо, щоби Президент України зустрівся з нашими представниками і висловив свою позицію та пообіцяв, що наші вимоги будуть враховані. Якщо закон «Про автомобільний транспорт» буде прийнято без урахування наших вимог, то Президент зобов’ язаний накласти на нього вето», – сказав Микола Маланич, котрий є одним із орнанізаторів акції.

«Якщо наші вимоги не будуть прийняті до уваги акція протесту не припинеться», – запевнив він. Наступним кроком буде перекриття доріг по всій Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *