ОСТАННІ НОВИНИ

СДПУ(о) вимагає вивозу угорських гудронів з України

|

Близько двохсот активістів обласного осередку СДПУ(о) пікетували сьогодні приміщення обласної адміністрації, вимагаючи від влади вивезення трьох тисяч тонн гудронів до Угорщини.

Учасники пікету тримали плакати “Гудрони – це смерть”, “Геть гудрони з України”, “Гудрони – це рак”, “Україна, Львів буде містником Європи”. Також вони виставили порожні бочки з-під пального, на яких було написано “Гудрони геть” і барабанили по них. Також на передньому плані бігало кілька молодих людей у чорному з косами та піратськими прапорами, які символізували небезпеку від гудронів, а кілька інших юнаків, вбраних у захисні костюми, за допомогою мітел намагалися їх вимести.

Натомість на задньому плані стояли активісти “Пори” з портретами І.шурми, Н.Шуфрича, В.Медведчука також у захисних костюмах і розпилювали щось із балончиків.

У виступі народний депутат України Ігор Шурма зазначив, що три тисячі гудронів були завезені з Угорщини на територію області ще два роки тому для експериментального спалення, але після детального вивчення питання виявилося, що в такому разі на область можуть впасти разом із опадами дві тонни миш’яку. Відтак ці гудрони лежать і небезпека лише зростає. Тому есдеки вимагають від Петра Олійника негайно інформувати Президента України про цю ситуацію та домогтися вивозу гудронів назад до Угорщини.

Також народний депутат Шурма звернув увагу на проблему гудронових озер на Грибовицьбкому сміттєзвалищі, які є ще більшою екологічною небезпекою, аніж гудрони з Угорщини.

Активно намагалася завадити депутатові якась старенька пані, яка до і під час промови пана Шурми голосно кричала «А де він раніше був?» та «Україна без Шурми!». Вона хотіла сказати свою думку через мегафон, однак попри усі намагання, до мегафона бабусі так і не дали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *