ОСТАННІ НОВИНИ

Земельна комісія облради розглядала конфлікт у Куликові

|

Учора комісія обласної ради з регулювання земельних відносин розглянула конфліктну ситуацію в смт. Куликів навколо виділення земельних ділянок на вул. Січових Стрільців, передає прес-служба обласної ради.

Йдеться про 4 га землі (чотири земельні ділянки), виділені під індивідуальну забудову на території сільського пасовища. Відповідне рішення прийняла Куликівська сільська рада. Проте місцеві жителі відразу виразили своє невдоволення таким станом справ. Зокрема, у їхній заяві до Голови Львівської облради М.Сендака сказано, що згадана територія “використовується як зелена зона, а забудова приведе до масового винищення дерев і зруйнує природний ландшафт. Також селяни будуть позбавлені можливості випасати худобу і мати доступ до річки. При наданні земельних ділянок не забезпечено вимог ст.12 Земельного Кодексу України про інформування населення про відведення земельних ділянок і не враховано інтереси жителів сусідніх вулиць. Окрім того, не було подано містобудівне обгрунтування для ведення будови”.

У відповідь на скарги громадян Жовківська районна адміністрація заявила, що “в результаті перевірки встановлено, що містобудівне обгрунтування не бралося до уваги на сесії Куликівської сільради”. Відтак, 14 жовтня виконання рішення про виділення землі було призупинено.

Комісія на місці розглянула усі зауваги фахівців і вислухала обидві сторони конфлікту. Зокрема, представники обласного управління архітектури і містобудування зауважили, що до сьогодні не розроблено нового генерального плану забудови Куликова, тому недоцільно виділяти під забудову окремі ділянки. Без загальної схеми планування, ситуацію можна вирішити лише тимчасово.

За словами голови комісії Ярослава Янишина, “хоча вже й видано державні акти на три земельні ділянки, будову на них не можна починати до розробки генплану села і врахування інтересів усіх сторін конфлікту. Тому сільська рада зобов’язана переглянути своє рішення і врахувати відповідні положення статей ЗКУ”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *