ОСТАННІ НОВИНИ

Профілактичні заходи щодо недопущення пташиного грипу проводяться на Львівщині

|

Рішення про прийняття ряду профілактичних заходів щодо недопущення проникнення пташиного грипу на територію області було прийняте під час сьогоднішнього засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії у Львівській області. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Стефанишин.

Зокрема профілактичні заходи застосовуватимуться щодо працівників птахофабрик. Вони проходитимуть обов ’ язкову вакцинацію, а їх робочий одяг – санітарну обробку. Крім цього буде заборорнений доступ стороніх осіб на територію птахофабрик.

Іван Стефанишин також повідомив, що під час засідання комісії була видана рекомендація приватним власникам птиці максимально обмежити доступ свійської птиці до місць перебування диких птахів. Що ж стосується мисливства, то, за словами Стефанишина, уся відстріляна мисливцями птиця проходитиме дослідження.

Крім цього заступник голови ЛОДА зазначив, що значна увага відтепер приділятиметься тим громадянам України, які повертатимуться на батьківщину з Туреччини, Румунії, Кіпру та інших країн, де були зареєстровані випадки пташиного грипу. Вони, зокрема, проходитимуть спеціальні медичні огляди та перевірки. Також підвищеною увага буде і до вантажів, які приходять з-за кордону, їх ретельно перевірятимуть, а автомобілі, що повертаються із небезпечних країн, дезінфікуватимуть.

Відтак Іван Стефанишин підсумував, що підстав для паніки на Львівщині наразі немає, а ті заходи, які проводять задля профілактики не є особливими, а радше є дотриманням строгого робочого режиму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *