ОСТАННІ НОВИНИ

Проект розміщення сміттєзвалищ на території області презентували в ЛОДА

|

Презентація проекту розміщення сміттєзвалищ на території Львівської області, який розробив інститут „Львівдоркомунпроект” на замовлення ЛОДА, відбулася сьогодні в приміщенні обласної держадміністрації за участю представників районів Львівщини. Як повідомив представник інституту, реалізація програми-максимум цього проекту протягом 2006-2015 років коштуватиме області 909 мільйонів гривень.

Згідно із запропонованою програмою, на територї Львівської області буде збудовано чотири сміттєпереробних заводи, кожен з яких перероблятиме 100 тисяч тонн твердих побутових відходів за рік. Зокрема заводи будуть розташовані в Червонограді, Стрию, Яворові та у Грибовичах.

Що ж стосується решти ТПВ, які назбируються на території області протягом року, то проекту вирішення їхньої долі інтститут „Львівдоркомунпроект” не запропонував. Загалом на Львівщині за рік назбирується понад 3 мільйони 780 тисяч тонн відходів.

Як повідомив представник інтституту „Львівдоркомунпроект”, у разі втілення проекту в життя вартість переробки одного метра кубічного сміття становитиме 26 гривень 80 копійок. Проте, як зазначив заступник міського голови Львова Ігор Базарник, на сьогодні вартість захоронення одного метра кубічного сміття становить 2 гривні 50 копійок, тож програма є економічно невигідною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *