ОСТАННІ НОВИНИ

Британці шукали, куди б у Львові вкласти гроші

|

Делегація із Великобританії, яка має на меті ознайомитися із специфікою економічного розвитку нашої області з переспективою подальшого інвестування коштів у промисловість регіону, відвідали сьогодні Львівщину.

Заступник голови Львівської ОДА з питань економічної та інвестиційної політики Валерій П’ятак розповів іноземній делегації про план розвитку Львівщини до 2015 року. Він Зазначив, що стратегічними на сьогодні для нашої області є розбудова кордонів з єврорегіоном, створення якомога привабливішого інвестиційного клімату та розвиток туристичної інфраструктури.

Водночас делегацію Королівського коледжу оборонних наук, в яку входять представники Великобританії, Африки, Нової Зеландії, Китаю, Близького Сходу та США, цікавило, чи готова наша область до створення зони вільної торгівлі із Європейським Союзом та чи зможуть вітчизняті виробники на належному рівні конкурувати з іноземними підприємцями. Як зазначив радник голови облдержадамінстрації Тарас Возняк, Львівщина є цілком відкритою до співпраці із Європейським союзом. Натомість кордони країн ЄС, за його словами, не надто відкриті для України.

„Ми не можемо на рівні регіону вирішувати ці питання, для створення зони вільної торгівлі Україна повинна цілковито інтегруватися в ЄС, на свому ж рівні ми можемо сприяти тільки розбудові кордонів із Євросоюзом”, — зазначив Тарас Вознюк.

Як зазначив керівник іноземної делегації Боб Марк (Велика Британія), Львівська область є дуже привабливою для іноземних інвесторів з точки зору геополітичного розташування та потенціалу молодих спеціалістів. Щоправда, наразі іноземні гості ще не висловили свої пропозиції стосовно готовності інвестувати кошти у розвиток нашої області.

Крім Львова, делегація із Великої Британії, відвідала також Київ, а вже сьогодні ввечері збирається відлетіти до Сімферополя, а також відвідати Севастополь, повідомляє “Гал-info”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *