ОСТАННІ НОВИНИ

Розпочалися ІІ Регіональні ігри спеціальних олімпіад України

|

Сьогодні у приміщенні Львівського велотреку СКА розпочалися ІІ регіональні ігри спеціальних Олімпіад України (СОУ), в яких діти з розумовою відсталістю змагатимуться у 4 видах спорту, – повідомила сьогодні журналістів координатор СОУ у Львівській області Аліна Передерій.

За словами А.Передерій, у змаганнях візьмуть участь понад 100 дітей з розумовою відсталістю з 12 спеціальних шкіл-інтернатів Львова та області. Загалом Всесвітні ігри зі Спеціальних Олімпіад у свою програму включають уже 26 видів спорту, але на Львівських Регіональних Іграх учасники змагатимуться через брак спортивної матеріально-технічної бази лишень у чотирьох. Діти-спортсмени виявлятимуть кращих між собою у легкій атлетиці (4 види), в баскетболі, настільному тенісі та змаганнях з рухової активності (для осіб з особливою розумовою відсталістю).

Усі види змагань пройдуть сьогодні, і тільки переможці з настільного тенісу визначатимуться в кілька найближчих днів. На урочистому відкритті учасників змагань привітали національний директор СОУ Костянтин Слинявчик, директор львівського обласного центру фізичної культури та спорту «Інваспорт» Вадим Магрілов та інші почесні особи.

Міжнародний спортивно-оздоровчий рух Спеціальних Олімпіад для інвалідів з розумовою відсталістю започаткований 1968 року у США. У 1988 році МОК офіційно визнав його і надав право використовувати у своїй назві бренд «Олімпійський». Девіз Міжнародної Спеціальної Олімпіади: «Я прагну до перемоги. Та коли я не зможу її здобути, нехай у мене вистачить сміливості на спробу».

Спеціальна Олімпіада України має міжнародну акредитацію з 1997 року. Львівський осередок СОУ акредитований 2003 року, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *