ОСТАННІ НОВИНИ

УНП провело віче з вимогою визнання УПА

|

Близько тисячі осіб зібралися під сьогодні під стінами Львівської обласної адміністрації на віче щодо визнання на державному рівні Української повстанської армії. Організатором віча “Вимагай справедливості!” виступив обласний осередок УНП, активісти якого принесли під стіни адміністрації пачки з трьома сотнями тисяч підписів за визнання боротьби УПА.

“Ми наступного тижня передамо ці підписи уряду, Президенту і парламенту, бо лише від їх політичної волі залежить визання УПА” – сказав під час виступу голова ЛОО УНП Олекса Гудима. За його словами, настпуного тижня вище керівництво держави отримає мільйон підписів з усіх куточків України за визнання УПА і за примирення. “Тільки через газету “Народне слово” ми зібрали 100 тисяч підписів – там є підписи людей з Києва, Херсона, Одеса і Донецька” – сказав, О.Гудима. За його словами, ці люди хочуть, щоби Україна стала в ряд тих держав, які ховали своїх героїв в одних могилах. О.Гудима підкреслив, що більшість українців виступає за це, а проти тільки комуністи. Він запевнив присутніх, що УПА все таки буде визнана на державному рівні, а її ветерани отримають такі ж соціальні пільги, як і ветерани радянської армії.

Натомість депутат обласної ради Лариса Федорів ще раз зачитала листа обкому КПУ до керівництва міста, у якому комуністи просять розглянути питання щодо надання їм ділянки для будівництва пам’ятника жертвам націоналістів на місці тюрми Лонцького. За її словами, місцевій владі слід прискорити розгляд питання про створення на цьому місці центру вивчення терору і політчиних репресій, про що є відповідні решння органів влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *