ОСТАННІ НОВИНИ

Віденський бал у Львові відкриватиме Повноважний посол Австрії

|

Перший Віденський бал, який відбудеться у Львові 29 жовтня на честь національного свята Австрії, має зібрати близько 500 відомих політиків, дипломатів, бізнесменів, культурної еліти та молоді з відомих львівських родин. Як повідомив Почесний консул Австрії у Львові Ярослав Наконечний, бал урочисто відкриватимуть Надзвичайний та Повноважний посол Австрії в Україні Міхаель Міісс та міністр культури і туризму України Ігор Ліховий.

Програма Віденського балу буде поділена на дві частини: концертну та танцювальну. У концерті візьмуть участь камерно-симфонічний оркестр «Леополіс», джаз-бенд Leo’m’Аrt та відомий кларнетист Войтек Мрозек. Другу частину балу складатимуть танці, які відкриватимуть 40 дебютантів.

Окрім цього, на балі можна буде оглянути колекцію хутряного одягу від відомої львівської модельєрки Оксани Караванської. Постановкою балу займається відомий польський режисер, колишній львів ’ янин Збігнєв Хшановський.

Відбуватиметься Віденський бал у Львові не в Опері, де традиційно проводять такі бали в Австрії, а у театрі ім. М.Заньковецької. За словами Ярослава Наконечного, директор Львівської опери Тадей Едер відмовився надавати зал, оскільки приміщення Опери не пристосоване до заходів такого роду.

Натомість, як зазначив один з організаторів балу Ігор Губіліт, у театрі Заньковецької проводити захід зручніше, оскільки там більше можливостей для того, щоб дотриматися канонів справжнього Віденського балу.

Бал матиме благочиний характер, виручені кошти від квитків буде спрямовано на підтримку дітей з вадами зору. Вартість квитка 250 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *