ОСТАННІ НОВИНИ

40 неповносправних дітей можуть бути позбавлені права на освіту?

|

Згідно з наказами Львівського міського управління освіти (від 5 вересня та 22 липня цього року) про приведення мережі навчальних закладів Львова у відповідність до вимог чинного законодавства «Школа-садок «Центр реабілітації» реорганізовується у дошкільний навчальний заклад комбінованого типу. Внаслідок цього 40 неповносправних школярів якщо і зможуть продовжити навчання, то, вочевидь, або вдома за програмами індивідуального навчання, або у школах-інтернатах та дитбудинках, – повідомила сьогодні, 20 вересня, під час прес-конференції PR-менеджер Навчально-реабілітаційного центру «Джерело» Олена Станік.

У конференції взяли участь батьки неповносправних дітей, які висловили своє занепокоєння ситуацією навколо навчального закладу, у який були інтегровані їхні діти.

Натомість завідувач Личаківського відділу освіти Львівської міської ради Оксана Козій повідомила, що «у районі є два заклади, які надають послуги з навчання дітей з особливими потребами. Це «Школа-садок «Центр реабілітації» та загальноосвітня школа Львова №82, у яку інтегровано 16 дітей, котрі мають проблеми з опорно-руховим апаратом».

За словами О.Козій, у місті потрібна така установа, яка забезпечила б дітям з особливими потребами можливість нормального виховання та суспільної адаптації. «Але до того часу, поки така установа буде створена, дітей ніхто не вижене на вулицю. Це я особисто можу гарантувати. Натомість діти можуть вибувати поступово, скажімо, коли досягатимуть 16-річного віку. Друга проблема «Школи-садку «Центр реабілітації» та, що вона створювалася як заклад, який надає дошкільну і початкову освіту. Тому ті неповносправні діти, які оволоділи початковою освітою, вони у нас просто не мають, де здобувати освіту другого та третього ступенів” – сказала вона. О.Козій підкреслила, що „відділ керується нормативними актами і не може забезпечити усім навчання», передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *