ОСТАННІ НОВИНИ

Посол Великобританії задоволений співпрацею з Львівщиною

|

П ерший заступник голови ЛОДА Мирослав Сеника сьогодні зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Великобританії в Україні Робертом Брінклі. В зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Валерій П’ятак та перший секретар Посольства Великобританії в Україні, директор програми DFID Джон Стапл – повідомила прес-служба ЛОДА.

Мирослав Сеник висловив надію, що добрі стосунки, які склалися між Посольством Великобританії в Україні та Львівською облдержадміністрацією, підтримуватимуться й розвиватимуться, адже курівництво області надає зовнішнім стосункам особливого значення.

«Впродовж першого півріччя поточного року зовнішньоторговельний оборот товарів підприємств Львівщини з Великобританією склав $29,4 млн., – розповів Мирослав Сеник. – Обсяги експорту товарів з регіону до Великобританії становлять $19,2 млн. У той же час в область імпортовано товарів на суму $10,2 млн. Порівняно з відповідним періодом 2004 року зовнішньоторговельний оборот збільшився на $6,2 млн.».

Роберт Брінклі розповів, що програму фінансової допомоги Львівщині ще повинна затвердити Львівська обласна рада. Він висловив сподівання, що органи представницької влади виявлять таку ж готовність до плідної співпраці, як і облдержадміністрація.

Валерій П’ятак, подякував Роберту Брінклі за позитивну оцінку діяльності влади на Львівщині й зауважив, що позитивних результатів вдається досягати зокрема й завдяки співпраці області з Великобританією. «У питаннях демократизації ми просунулися доволі далеко, – зазначив він. – Тепер Україні пора переходити до більш конкретних речей, покращувати умови діяльності підприємців, сприяти залученню інвестицій. Я сподіваюся, що вже незабаром з нашого лексикону зникне поняття «реприватизація» і це сприятиме покращенню інвестиційного клімату».

Валерій П’ятак також запросив британських підприємців до співпраці в побудові у Львові сучасного виставкового центру, міжнародного аеропорту, а також розвитку інфраструктури прикордонних митних переходів. «Я сподіваюся, що така співпраця вже незабаром виллється у відкриття у Львові як мінімум почесного консульства Великобританії», – запевнив він.

Станом на 1 липня 2005 року інвесторами з Великобританії внесено в економіку області інвестицій на суму $27,9 млн., що становить 7,7% від загального обсягу залучених в економіку області інвестицій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *