ОСТАННІ НОВИНИ

Списки виборців є основною проблемою майбутніх виборів – Магера

|

Основною проблемою майбутніх парламентських виборів є списки виборців. На фінансування складення загальних списків виборців та їх уточнення на рахунок Центральної виборчої комісії виділено близько 29 мільйонів гривень. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив член ЦВК Андрій Магера.

Зокрема п роблематичним є вчасне заповнення графи „Місце народження”? відповідно до нового Закону „Про вибори”, оскільки ці дані в електронному вигляді в Україні є лише в одному органі – в ДПА. Магера також повідомив, що проблемою майбутніх виборів є те, що органи внутрішніх справ не в повному обсязі готові до виконання покладених на них законом обов ’ язків. Причинами цього є недостатній рівень їх забезпеченості комп ’ютерами, мережею, програмами.

За словами пана Магери, виборці зможуть ознайомитися із загальними списками починаючи з першого листопада, і цей процес триватиме два місяці. Відтак повна гласність процесу складання списків буде забезпечена. А самцейп роцес триватиме до 1 лютого 2006 року.

«Краще включити одного виборця до двох загальних списків виборців, ніж не включити його до жодного, а на етапі уточнення цих списків «двійники» будуть вилучатися», – зазначив Андрій Магера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *