ОСТАННІ НОВИНИ

Річницю УПА та день народження Бандери молодіжні організації відзначатимуть спільно

|

Круглий стіл на тему «Роль молоді в житті суспільства» за участі молодіжних патріотичних та християнських громадських організацій Львівщини відбувся учора у Львові. Організатором виступила Львівська обласна організація Українська народна молодь.

Як зазначив представник ЛОО УНМ Олег Котис, «круглий стіл» проводиться з метою залучення молоді до активної участі в утвердженні та розбудові Української Соборної держави та створення передумов для всебічного розвитку всіх творчих сил Української нації на патріотичних традиціях і християнських засадах. А також для налагодження тісної співпраці між його учасниками.

Зокрема, свої організації презентували голова МХО «Витанія» Тарас Яценко, голова товариства українських студентів-католиків «Обнова» Михайло Прийдун, голова Християнсько-демократичного союзу молоді Олександр Ружицький, голова ЛОО «Українська народна молодь» Микола Кропай, заступник голови ГО організації «Молодий Народний рух» Олег Сітарський, голова Молодіжного українського конгресу у Львові Андрій Мочурат, голова Львівського осередку ВО УМСА Олександра Сорокопуд, голова Молодіжної реферантури КУНу Наталія Оленець, голова Української молоді Христові Олег Дацій, голова Спілки української молоді в Україні Ігор Косик.

Учасники «круглого столу» вирішили провести спільні заходи 14 жовтня – у День Покрови Святої Богородиці та створення УПА та 15 жовтня – день загибелі голови проводу ОУН Степана Бандери. Молодь Львівщини запланувала провести в ці дні вуличні заходи – парад військових, фільм про Бандеру на великому екрані та не вуличні акції – літературно-музичний вечір, дискотеку. Наступного тижня молодіжні патріотичні та християнські громадські організації Львівщини створять координаційну раду, яка працюватиме над спільним проектом, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *