ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським ЗМІ пропонують розвиток на 15 тисяч доларів США

|

Фонд розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні запрошує львівські засоби масової інформації взяти участь у конкурсі проектів, спрямованих на розвиток незалежної преси. Щоправда, грант від уряду США в розмірі 15 тисяч доларів можуть вибороти лише приватні мас-медіа.

Державні ЗМІ та партійна преса фінансуванню не підлягають. Однак, окремі журналісти, які представляють державні або приватні видання , можуть претендувати на отримання грану від 1 тисячі до 3 тисяч доларів США.

За словами помічника прес-аташе посольства США в Україні Олега Пастухова, від початку роботи Фонду Львівська область була найактивнішою, сьогодні ж за активністю заявок на конкурс лідирує Київ та центральні регіони. Найкрупнішими проектами, на втілення яких львівські засоби масової інформації отимали фінансову допомогу уряду США, Олег Пастухов назвав інтернет-версію газети „Експрес”, виборчі проекти радіо „Незалежність”, Медіакритики” та львівський КВУ.

Середня сума грантів становить від 5 тисяч до 15 тисяч доларів США. Проте, окремі проекти, які передбачають залучення партнерів та проведення великої кількості заходів, можуть отримати фінансування в розмірі до 24 тисяч доларів США.

Заявки на регіональний конкурс приймаються до 15 жовтня, на загальноукраїнський – пртягом року. Розгляд проектів триває від 2 до 4 місяців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *