ОСТАННІ НОВИНИ

Міжнародний фестиваль “Контрасти” пройде у Львові

|

Одинадцятий Міжнародний Фестиваль сучасної музики „Контрасти” стартує цієї п ’ятниці у Львові і триватиме десять днів . Відтак львів’яни матимуть нагоду відвідати концерти відомих українських та іноземних композиторів, оркестрів, хорів, капел і квартетів. Повідомив співзасновник фестивалю, композитор Юрій Ланюк.

Одним із перших до Львова прибув відомий українсько-швейцарський камерний оркестр «Леополіс», щоб підготуватися до початку „Контрастів”. Він уже провів першу репетицію на сцені Львівської філармонії.

Відкриється фестиваль концертом спеціального гостя – Національного симфонічного оркестру України. У програмі фестивалю чимало концертів, які пройдуть на сцені Львівської філармонії, Музичної Академії та Будинку органної музики.

Серед іноземних гостей – колективи з Швейцарії, Польщі, Фінляндії та Росії. Україну представлятимуть колективи з Києва, Рівного, Вінниці, Чернівців та Ужгорода. Більшість з них уже відомі як учасники „Контрастів”, а деякі виступлять на фестивалі вперше. Цього року їх всіх об’єднає виконання сучасної музичної класики.

Завершить фестиваль благодійний авторський концерт Богуслава Шеффера, організований Клубом Левів, мистецьким обєднанням Дзига, Львівською спілкою композиторів та Польським інститутом у Львові. Зібрані від нього кошти підуть на розвиток міста. Вартість квитка на один концерт у рамках фестивалю 5-6 гривень. А от на концерти, які пройдуть у залі Музичної академії, можна буде потрапити безкоштовно, повідомляє „Львівська хвиля”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *