ОСТАННІ НОВИНИ

Стецьків закликає депутатів та міського голову до порозуміння

|

Лідер обласного осередку партії “Наша Україна” Тарас Стецьків звернувся з відкритим листом до громади Львова, міського голови та депутатів міської ради. У цьому листі він закликає до порозуміння між міським головою та депутатами задля розвитку міста. Подаємо текст листа:

Відкритий лист

до громади міста Львова,

міського голови і депутатів Львівської міськради

Шановна львівська громадо!

Шановний Любомире Костянтиновичу!

Шановні панове депутати!

Звернутися до Вас усіх в такий спосіб мене спонукала реальна тривога за стан справ у нашому рідному місті. Маю на увазі в першу чергу перманентне протистояння виконавчої і представницької влади у Львові, яке загострювалося в останні роки дедалі більше, а тепер загрожує вилитися у некеровані деструктивні дії з непередбачуваними наслідками.

Протистояння мера і депутатів уже перетворило Львів у „зразок” конфліктності для всієї України. Місто, яке дев‘ять місяців тому дало високий приклад колосальної національної єдності і самопожертви під час Помаранчевої революції сьогодні, на жаль, має цілком протилежні результати.

Я впевнений, що подальша ескалація цього непродуктивного і непотрібного для міста конфлікту загрожує напередодні зими непередбаченими наслідками для господарки Міста і добробуту львів‘ян. А в умовах перебігу виборчої компанії, що розпочинається в грудні така війна може привести до суттєвого послаблення національних сил від Львівщини у майбутньому парламенті і непрогнозованих результатів виборів до місцевих органів влади.

Найперше звертаюсь до Львівського міського голови. На Вас, Любомире Костянтиновичу, як на голові виконавчої влади в місті лежить найбільша відповідальність за добробут і безпеку львів‘ян, за підготовку міста до зими. Відкиньте персональні образи і знайдіть порозуміння з львівською громадою та депутатським корпусом. Адже інтереси міста і його репутація вища за містечкові сварки.

Зі свого боку депутати міської Ради як виразники колективної політичної волі львів‘ян мали б подумати, чи варто нарощувати протистояння ради протистояння. Можна, звичайно, арифметично довести хто сильніший, але можна піднятися вище і взяти за основу не сьогоднішню політичну коньюктуру, а інтерес і майбутнє нашого міста. Кожен минулий конфлікт породжував лише нові витки протиборства, причому більш жорсткі і такі, що лише віддаляли всіх від вирішення реальних проблем міста та його громадян.

Не має права у цій ситуації залишатися мовчазною також і львівська громада. Ви можете впливати на вирішення цього конфлікту через своїх депутатів, відомих громадських діячів, врешті решт, якщо буде необхідність – через пряму народну дію.

Вважаю, якщо є хоч мінімальна можливість досягти компромісу і знайти порозуміння – його слід використати. До нових виборів залишилося всього півроку і цей період найкраще використати для ефективної роботи, інакше він стане періодом нової ескалації, від якої втрачатимуть усі, а найперше – мешканці міста. Вибори ж стануть тим моментом, де кожен зможе довести правоту своєї позиції без деструкції та нагнітання ситуації.

З повагою, Т. Стецьків

Львівська обласна організація партії «Наша Україна»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *