ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року в лікарнях області скоротять більше тисячі ліжкомісць

|

«На виконання доручення Міністерства охорони здоров’я, Кабміну та Львівської ОДА при управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації створена і працює комісія з реструктуризації медичних установ області. Комісія відпрацювала вже три місяці і виїжджала в усі райони області. Результатом її роботи стала доповідна про те, що ми можемо реально зробити в межах реформування медичної галузі»,—повідомив кореспонденту Західної інформаційної корпорації начальник управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ігор Герич.

І. Герич зазначив, що до кінця 2005 року в області буде скорочено 1 020 ліжкомісць. Загальна економія від скорочення складе 5 млн. 92 тис. 800 гривень, натомість в окремих районах вона коливатиметься від 100 тисяч гривень.

«Логіка реформи медичної галузі полягає, зокрема, у тому, щоби довести кількість ліжок до кількості потреби пацієнтів, які лікуються щорічно. Звільненні кошти можна буде перекинути на фінансування лікувального процесу»,—наголосив І. Герич.

Герич також наголосив, що зменшення кількостіліжок не передбачає скорочення будь-якої лікарської посади. “Це принципове питання» – заявив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *