ОСТАННІ НОВИНИ

Влада вимагає від "Сільмашу" віддати дитсадок

|

Робочу нараду з питань передачі дитячого дошкільного закладу ВАТ «Сільмаш» на баланс Львівської міської ради було проведено сьогодні, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Участь у нараді взяли перший заступник голови ОДА Мирослав Сеник, заступники голови ОДА Валерій П’ятак та Тарас Батенко, начальник головного управління освіти і науки ОДА Павло Хобзей, заступник міськогоголови Львова Ірина Романів, заступник голови ДПА у Львівській області Іван Кравчук.

За словами Павла Хобзея, садок у «Рясному-2» конче потрібен, батьки навіть готові вкласти власні кошти в його облаштування. Є й підприємці, готові допомогти фінансово.

Натомість ухвали міської ради про передачу дитсадка на баланс міськради ВАТ «Сільмаш» досі не виконує. «Не існує проблеми з прийомом садка на баланс міськради, – вважає Ірина Романів. – Є проблема злісного невиконання рішень міськради. Кошти на проведення в садку необхідних робіт закладалися в міському бюджеті двічі, але поки підприємство-банкрут не виконує домовленостей про передачу садка містові, виконувати там якісь роботи неможливо».

На думку Валерія П’ятака, передати дитсадок містові можна буде вже до кінця року. «Ми ініціювали зміну арбітражного керуючого та продовження санації ВАТ «Сільмаш», – повідомив він. – Підготовка нового плану санації, в якому маєбути передбачений механізм передачі дитсадка на баланс міськради, може зайняти до двох місяців».

Підсумовуючи сказане, Мирослав Сеник наголосив, що всі сторони конфлікту мають однакове бачення шляхів розв’язання проблеми. «Необхідно передбачити в плані санації підприємства передачу дитсадка на баланс міської ради, – вважає Мирослав Сеник. – Паралельно з цим треба готувати документи для передачі дитсадка. Якщо ж комітет кредиторів підприємства-банкрута не прислухається до рекомендацій облдержадміністрації, доведеться шукати захисту інтересів держави в суді».

Наступну нараду з цього питання домовилися провести за три тижні – до цього часу має відбутися засідання комітету кредиторів ВАТ «Сільмаш», на якому мало би бути вирішене питання про передачу дитсядка на баланс міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *