ОСТАННІ НОВИНИ

Запасів борошна на Львівщині достатньо - Стефанишин

|

«Сьогодні обсяг борошна на львівських підприємствах становить близько 4 тисяч тонн – при місячній потребі регіону 5,5 тисяч тонн. Це майже місячний запас борошна плюс зерно, яке вже закуплено. Тому я не бачу підстав говорити про те, що восени на нас чекає криза борошна», – повідомив кореспонденту Західної інформаційної корпорації начальник управління сільського господарства Львівської ОДА Іван Стефанишин.

«Проблема може з’явитися, якщо велику кількість зерна вивезуть за межі України. Можливо, Литвин володіє такою інформацією, але я не можу коментувати його заяв і подібною інформацією не володію. З іншого боку, наразі зерна достатньо – 41-42 млн. тонн. Тому у Львівській області таких проблем не повинно бути», – додав І. Стефанишин.

За його словами, серйозна проблема постане перед регіоном у тому разі, якщо виросте ціна на зерно третього класу. «Третій клас зерна на Львівщину завозиться з інших областей. Якщо його вартість почне зростати, тоді виникне питання вартості борошна. Але 1 200 гривень воно коштувати не буде, це напевне», – наголосив чиновник.

Учора, 5 вересня, голова ВРУ Володимир Литвин повідомив, що восени Україну чекає криза борошна, незважаючи на «рапорти про збір великого урожаю зернових».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *