ОСТАННІ НОВИНИ

День народження Франка відзначили у Нагуєвичах

|

На батьківщині Івана Франка у селі Нагуєвичах Дрогобицького району учора відбулося святкування 149-річчя з Дня народження Великого Каменяра. Відкриття програми святкування відбулося біля музею Івана Франка. Відкрив свято начальник відділу освіти Дрогобицької РДА Осип Марущак, благословив свято отець Софрон.

Виступили професор Дрогобицького педагогічного університету ім. Івана Франка Михайло Шалата, народний депутат України Михайло Косів, голова Комiтету з присудження Національної Шевченківської премії Роман Лубківський та голова Львівської організації Національної спілки письменників України Марія Якубовська, – повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації у Дрогобицькому районі.

Відбулося багато конкурсів для дітей району. Загалом у святі взяли участь школярі зі 62 шкіл району та 36 творчих колективів. Відвідали цьогорічне свято кілька тисяч мешканців Дрогобича та району. Переможці конкурсів були нагородженні грамотами та цінними призами. Завершилось свято великою святковою ватрою та дискотекою для молоді.

За словами заступника голови Дрогобицької РДА Романа Гарбича, свято вдалося на всі сто відсотків. «Ми хотіли на цьому святі головну увагу приділити нашим дітям і мінімум політиці. Я вважаю, що нам це вдалося», – додав Р.Гарбич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *