ОСТАННІ НОВИНИ

У Великому Любені відновлять магнатський палац

|

У селі Великий Любень, що на Городоччині, до Дня незалежності України відновлять палац польських магнатів. Про це „Гал- info повідомив голова Городоцької райдержадміністрації Ігор Мойсин.

„Цей палац був ще за часів Австрійської імперії і завдяки меценатам з Австрії, Міністерства освіти і науки України, оскільки цей палац знаходиться на території школи, цей палац відновлять. Також у цьому селі планується за кошти селищної ради і районної ради встановити монумент Тарасу Шевченку” — повідомив Ігор Мойсин.

Як зазначив Ігор Мойсин, до Дня Незалежності було заплановано представити комісії Городоцьку школу, але це відбудеться із незначним запізненням до 1 вересня: „загальна сума, яка потрібна для того, щоб ця школа нормально функціонувала — 1 млн 500 тис. грн, фінансується по частинам, планується 516 тис грн з державного бюджету, 421 тис грн — районного, 518 тис. грн — обласного бюджетів. Зараз виділено лише 100 тис грн з обласного бюджету, 210 тис грн — з районного, це близько 30%. Ми очікуємо надходження від державного бюджету і загалом ми сподіваємось, що ще надійде 900 тис грн. Планується за ці кошти реконстурювати автономну котельню, підстанції, харчоблоки” — Ігор Мойсин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *