ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці обшукали помешкання Толстоухова у справі викрадених архівів

|

Співробітники міліції провели обшук у помешканні екс-міністра Кабінету міністрів Українів Анатолія Толстоухова у справі зниклих із Львівського державного історичного архіву документів. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив начальник УМВСУ у Львівській області Богдан Шкарада.

За його словами, у помешканні Толстоухова знайшли багато цікавого, але до Львівського архіву нічого спільного воно не має. Крім екс-міністра обшукали помешкання й інших високопосадовців, проте певних осіб допитати не змогли, оскільки вони пербувають закордоном.

На даний момент у справі архівів заарештовоно одну людину, ще одна звільнена рішенням суду під підписку про невиїзд, проте саме ця людина, за словами Шкаради, співпрацює з правоохоронними органами, чим дуже допомагає слідству.

Крім цього Богдан Шкарада розповів, що у цій справі вже є підозрювані, але він переконаний, що їх коло найближчим часом зросте, оскільки крадіжки здійснювались протягом останніх десяти років.

Наразі правоохоронці чекають на результати інвентаризації в приміщенні архіву, аби подати реєстр викрадених документів до Інтерполу. За словами Шкаради, документи із Львівського державного центрального архіву вже „засвітилися” у таких європейських містах як Гданськ, Відень і Париж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *