ОСТАННІ НОВИНИ

Маршрутом Львів-Моршин курсує нова електричка

|

Технічний парк моторвагонного депо „Львів” нещодавно поповнився новою електричкою ЕПЛ2Т, яка вирушила у свій перший рейс за маршрутом Львів-Моршин. У депо це вже четверта електричка постійного струму, збудована на заводі холдингової компанії “Луганськтепловоз”, повідомив прес-центр „Львівської залізниці”.

Три „старші сестри” цієї електрички курсують за маршрутами Львів-Шкло та Львів-Судова Вишня. Новинка відрізняється від попередниць поліпшеними ходовими властивостями, технічним оснащенням та дизайном салону. Вартість електропоїзда – близько 14 мільйонів гривень.

Новий потяг розрахований на конструктивну швидкість 130 кілометрів на годину. Кожен вагон тут має по троє розсувних дверей, на відміну від старих електричок, де їх по двоє. Таким чином, посадка та висадка пасажирів відбувається швидше. Завдяки вдосконаленій будові колісних візків, бокові горизонтальні та вертикальні коливання поїзда гасяться краще. Восьмивагонна електричка розрахована на 1 016 пасажирів. У головному вагоні розташовується 118 осіб, у моторному та причіпному – по 130.

Електричка оснащена системою “Нитка”, яка, при виникненні у поїзді пожежі, автоматично подає сигнал машиністу. При цьому вмикаються вогнегасники, які знаходяться під сидіннями. У салоні кожного вагона над розсувними дверима розташоване інформаційне табло, де висвітлюється назва станції та різноманітна службова інформація. Салони вагонів опалюються тенами. У кабінах машиністів є кондиціонер, холодильник та зручні крісла. А також бортовий комп’ютер, який інформує про нагрівання букс, роботу різноманітних реле, які захищають електричні машини, та про виникнення пожежі.

Завдяки збільшеній площі засклення лобової частини, поліпшено огляд з кабіни машиніста. А нагрівач вікон у кабіні вберігає їх від промерзання взимку. На лобовій частині головного вагона є також електронний покажчик маршрута поїзда.

Вся ходова частина електрички повністю виготовлена в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *