ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники Львівського архіву перевіряють самі себе

|

До роботи над перевіркою основного масиву документів Львівського державного центрального архіву залучено дві третини усіх працівників архіву. Про це повідомив голова державного комітету архівів України, доктор історичних наук Геннадій Боряк.

Крім цього Геннадій Боряк розповів, що з близько 40 архівістів створено робочі групи по троє осіб для запобігання будь-яких помилок у роботі з документами. „Уся робота з перевірки архівних документів чітко регламентована і тому у робочій групі кожен з членів підстраховує один одного. За нормами кожна група має щоденно перевіряти 900 одиниць зберігання, тобто справ, а у справі може бути до кількох тисяч документів. Але львівські архівісти працюють понад норму і перевіряють щоденно до півтори тисячі справ на групу”, — сказав Геннадій Боряк.

За словами голови державного комітету архівів України, для проведення робіт у такому обсязі скасували майже всі можливі види робіт, окрім найважливіших, оскільки повністю припинити роботу архіву неможливо.

Геннадій Боряк також повідомив, що до роботи у ЛДЦА не залучають сторонніх осіб з двох причин: по-перше, працювати з архівними документами повинні тільки професіонали-архівісти, по-друге, таке рішення має переконати працівників Львівського архіву у тому, що їм довіряють. „Ми не маємо права підозрювати всіх, тому моральна причина надзвичайно важлива”, — сказав Геннадій Боряк.

„З понад 700 фондів, які знаходяться в архіві, на сьогодні спеціалісти вже перевірили близько половини, зокрема майже всі з тих, що становлять групу ризику. У результаті перевірки не знайшли на своєму місці близько 300 одиниць зберігання — справ”, — розповів Геннадій Боряк, повідомляє „Гал-info”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *