ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині оздоровлено 56 тисяч школярів

|

За перший місяць літа на Львівщині було оздоровлено трохи більше 13 % школярів. За словами заступника керівника області Ярослава Пітка, цей показник суттєво відрізняється від вимог уряду – повідомила прес-служба ЛОДА.

„Ми не вимагаємо досягти 50 %, однак настоюємо на досягненні максимального можливого показника”, – наголосив він учора на нараді міжвідомчої комісії з питанння оздоровлення школярів.

Виконуючий обов’язки начальника Головного управління молодіжної політики та спорту ЛОДА Юрій Микитка зазначив, що загалом на Львівщині станом на 1 липня поточного року оздоровлено понад 56 тисяч школярів. У процентному відношенні найкращі показники у Сокальському та Перемишлянському районах, м. Моршині. Від них суттєво відстають: Яворівський район, міста Трускавець, Борислав та Львів. Проблемою є те, що у місцевих бюджетах не було передбачено коштів на дитяче харчування або були передбачені дуже незначні суми.

Заступник начальник Головного управління освіти та науки ЛОДА Богдана Біляк звернула увагу учасників засідання що основна увага у цьогорічній програмі оздоровлення школярів приділяється дітям із малозабезпечених або неповних сімей, в той же час фактично поза увагою залишилася особливо обдарована молодь, незважаючи, що на цьому питанні особливо наголошував Президент України Віктор Ющенко. Також вона попросила підтримки для організації табору для молоді з Харкова у рамках проект „Схід-Захід”.

Під час наради присутні наголосили, що на Львівщині діяли та діють ряд літньо-оздоровчих таборів для школярів які активно функціонують, але не попадають під критерії (обов’язкове організоване гаряче харчування для дітей, термін зміни не менше 14 днів тощо). Заступником голови ЛОДА було поставлено завдання привести ці табори до норми, особливо у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *