ОСТАННІ НОВИНИ

Заходи до 150-ої річниці з дня народження Франка обговорили вчора

|

Засідання оргкомітету з відзначення 150-ої річниці з дня народження Івана Яковича Франка пройшло вчора у Львівській обласній державній адміністрації, повідомила прес-служба ЛОДА.

Під час засідання було повідомлено про склад оргкомітету, а також перелік запланованих заходів загальнодержавного та обласного рівня. Основними заходами повинні стати проведення Урочистої академії в Національному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької та Міжнародний науковий симпозіум франкознавців в Львівському національному університеті ім. Івана Франка за участю провідних вчених-франкознавців з усієї України та інших країн.

Також у цьому та наступному роках передбачено видання творчої та наукової спадщини Івана Франка, численних праць франкознавців, у тому числі і на електронних носіях, проведення тематичної художньої виставки.

Учасники засідання наголосили на необхідності впорядкування фондів у музеях Каменяра, реставрації приміщень, пов’язаних з його іменем. Особливо наголошувалось на необхідності впорядкування площі коло пам’ятника Каменяреві у Львові.

Було прийнято рішення ініціювати перед Кабінетом Міністрів України питання про заснування та присвоєння Національної премії ім. Івана Франка, а також про присвоєння його імені одному із середніх навчальних закладів Львівщини.

На засіданні оргкомітету завідувач Львівського відділення Інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка Національної академії наук України Євген Нахлік повідомив, що до друку готуються 4 томи доповнень до академічного 50-ти томного видання творів Івана Франка.

Також було погоджено провести наступне засідання оргкомітету безпосередньо у селі Нагуєвичі, де пройде значна частина заходів з відзначення ювілею Каменяра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *