ОСТАННІ НОВИНИ

Будівництво автомагістралі «Лісабон-Київ» на яворівському відрізку заморожено

|

Реалізацію проекту зведення концесійної автомагістралі «Лісабон-Київ» на Яворівському відрізку (83 кілометри) заморожено. Кабмін заявляє, що свою частку грошей на концесійну дорогу готовий виділити тоді, коли основні кошти (200 мільйонів євро) надійдуть від інвестора.

Свого часу таким інвестором погодилися стати засновники іспанської фірми «Неско», але зараз вони мовчать. «Певно, іспанців злякала нестабільна інвестиційна політика в нашій державі. Насамперед маю на увазі, що цьогоріч було ліквідовано пільги для суб’єктів підприємництва СЕЗ. Сьогодні я буду в Києві, вестиму в секретаріаті Кабміну мову про зміну інвестора, бо будівництво концесійної автомагістралі – це не локальна яворівська проблема, а справа загальнодержавна», – голова Яворівської РДА наголосив Р.Новоженець.

Він додав, що плата за користування концесійною дорогою не така вже й велика, адже проектом передбачено, що за проїзд автобуса слід буде заплати близько 50 грн., за «легковик» – 15 грн., за «вантажівку» – 35 грн. «Зведення концесійної дороги для держави зможе окупитися десь за 13 років, але порятунок яворівським населеним пунктам, якими цілодобово курсує близько 10 тис. транспортних засобів, прийде відразу із відкриттям та освяченням цієї автомагістралі», – зазначив голова Яворівської РДА.

У райадміністрацію звернулися мешканці містечка Івано-Франкове та сіл Наконечне-І, Наконечне-ІІ з вимогою приступити до зведення об’їзної міжнародної автотраси від автопорту «Краковець» до Львова.

Люди нарікають, що пожвавлений рух транспорту, особливо вантажного, безпосередньо через їхні населені пункти не лише створює загрозу для життя, а й спричиняє нищення житлових будинків та інших споруд, – повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації у Яворівському районі, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *