ОСТАННІ НОВИНИ

Проти службових осіб львівського приймальника порушено кримінальні справи

|

Прокуратура Львівської області провела перевірки з додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення в приймальнику-розподільнику УМВСУ у Львівській області. За результатами перевірок порушено кримінальну справу у зв`язку з наявністю в діях службових осіб ознак складу злочинів, передбачених ч.3 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України – gовідомляє прес-служба прокуратури львівської області.

Так, відповідно до вимог п.4.3 Положення про приймальник-розподільник для осіб, затриманих за бродяжництво, затриманому, який не має паспорта, при звільненні з приймальника-розподільника після встановлення особи видається паспорт. Зокрема для цього службові особи приймальника-розподільника уповноважені надавати до райвідділу міліції постанову про звільнення особи, в якій вказується передбачені даним Положенням необхідні дані, що мають відношення до особи, яка перевіряється.

Як з`ясувалось працівники приймальника-розподільника впродовж 2002-2005 років, зловживаючи службовим становищем видали паспорти 17-ти невстановленим особам, які в приймальнику-розподільнику не утримувались. Також прокурорами встановлено, що службові особи самі оформляли завідомо недостовірні постанови про звільнення, особисто заповняли заяви про видачу паспорта, в яких ніколи не було підпису особи, якій видавався паспорт. Далі на підставі вказаних постанов про звільнення та заяв, за відсутності одержувача, оформляли документи та отримували у відділі ГІРФО Шевченківського РВ ЛМУ УМВСУ паспорт громадянина України. Загалом таких паспортів було видано 17 особам. Так, відповідно до вимог п.4.3 Положення про приймальник-розподільник для осіб, затриманих за бродяжництво, затриманому, який не має паспорта, при звільненні з приймальника-розподільника після встановлення особи видається паспорт. Зокрема для цього службові особи приймальника-розподільника уповноважені надавати до райвідділу міліції постанову про звільнення особи, в якій вказується передбачені даним Положенням необхідні дані, що мають відношення до особи, яка перевіряється.

Також з`ясували, що особи яким видавали паспорти є переважногромадяни, які раніше були неодноразово судимі чи перебували під адміністративним наглядом і у всіх випадках, постанови про звільнення з приймальника-розподільника виносились лише для виготовлення паспортів.

На даний час розслідування у кримінальній справі триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *