ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок подав пропозиції до ЗУ «Про внесення змін до ЗУ «Про вибори народних депутатів України»

|

Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода», народний депутат України Олег Тягнибок подав пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України», прийнятому Верховною Радою України у першому читанні 22 червня цього року. Про це повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання “Свобода”.

Пропонується, зокрема, що народним депутатом України може бути обраний громадянин України, який володіє державною мовою, і відомості про знання державної мови кандидат у депутати подає в автобіографії.

В автобіографії та у відомостях про осіб, висунутих кандидатами у депутати, обов’язково має бути зазначена їх національність, оскільки «у виборчому списку кандидатів у депутати від партії (блоку) забезпечується пропорційне національне представництво кандидатів у депутати відповідно до національного складу України, визначеного за результатами останнього Всеукраїнського перепису населення». Всі документи, які необхідні для реєстрації кандидатів у депутати, включених до виборчого списку партії (блоку), подаються до ЦВК виключно державною мовою.

Ці пропозиції є реалізацією основних положень «Програми захисту українців», розробленої Всеукраїнським об’єднанням «Свобода», а саме: забезпечення пропорційного представництва українців у всіх органах влади (не менше 78 %), повернення графи «національність» в офіційні документи та зобов’язання усіх осіб, уповноважених на виконання функцій держави, користуватися українською мовою на роботі та під час публічних виступів.

Розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» у другому читанні заплановано Верховною Радою України на 6 липня 2005 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *