ОСТАННІ НОВИНИ

Белз святкуватиме своє 1000-річчя 14 жовтня

|

Кабінет міністрів України прийняв рішення про святкування 1000-ліття міста Белза. Святкування відбудеться 14 жовтня 2005 року.


„Програма свята поділятиметься на духовну та світську частину. У рамках духовної частини відбудеться посвячення відновленої Марійської каплиці, що була побудована з нагоди 550-річчя перенесення образу матері Божої Белзької до Честохови (тепер це образ Матері Божої Ченстохової, головна святиня Польщі). У цій каплиці буде розміщено копію образу, який зараз виготовляє польська сторона. Світська частина передбачає віче у центрі міста, широку концертну програму, міжнародну науково-практичну конференцію, відкриття музею історії Белза, виставку картин молодих митців та театралізоване свято” – повідомив „Гал-info” міський голова Белза Іван Калиш.


На святкування буде запрошено гостей з Польщі та Ізраїлю, українські високопосадовці. Організаційний комітет з питань святкування очолює віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань Микола Томенко.


Загальна сума на святкування 1000-ліття Белзу становить 19 млн. 985 тис. грн. При цьому з державного бюджету виділяється 7 млн. 695 тис. грн., з місцевого бюджету – 3 млн. 840 тис. грн, кооперованих коштів – 8 млн. 450 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *